BSO ’t Veldmuisje
Opvang, opvoeding en educatie… Bij BSO ’t Veldmuisje gaan deze dingen vloeiend samen. Wij bieden kinderen voor en na school de mogelijkheid te spelen in een veelzijdige omgeving. Een omgeving die rust biedt na een drukke schooldag, maar ook uitdaagt om spelenderwijs te leren. Een omgeving die ieder kind met zijn eigen talenten en interesses volop mogelijkheden biedt. Wilt u meer weten? Lees dan hieronder verder of kom eens een kijkje nemen. Onze medewerkers vertellen u graag meer.

Interessante activiteiten
Van de knutselhoek tot de verkleedhoek of de buitenspeelplaats… Welke voorkeuren uw kind ook heeft, BSO ’t Veldmuisje biedt voldoende ruimte voor ieder kind om zichzelf te kunnen zijn. Onze prachtige locaties zijn zo ingericht dat deze de natuurlijke nieuwsgierigheid van uw kind prikkelen. Iedere dag worden er daarnaast diverse interessante activiteiten georganiseerd, die aansluiten bij de belevingswereld van de verschillende leeftijdsgroepen.

Vertrouwde opvang
Op de BSO zijn vaste leidsters aanwezig, zodat uw kind speelt onder toezicht van mensen met wie hij of zij vertrouwd is. Onze leidsters zijn deskundig, betrokken en enthousiast. Ze bieden uw kind een geborgen gevoel op onze BSO en stimuleren daarnaast ieder kind om het beste uit zichzelf te halen. Op ’t Veldmuisje zien we onze opvang bovendien als een verlengde van de opvoeding van uw kind. Onze pedagogisch medewerkers beschikken uiteraard over de juiste diploma’s om dat te kunnen realiseren, minimaal MBO 3-niveau. Maar ook toewijding bij de ontwikkeling van uw kind en communicatie met u als ouder spelen hierbij een grote rol.
Uiteraard voldoen wij ook bij deze opvang wat betreft onze medewerksters aan de leidster-kindratio.

Zorg op maat Op BSO ’t Veldmuisje staan heerlijk spelen en spelenderwijs leren centraal. Maar we gaan ook een stapje verder. Zo is er speciaal voor de kinderen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken tweemaal per week een intern begeleidster aanwezig die hen kan helpen met het maken van huiswerk. Individueel of in een klein groepje gaan zij met de intern begeleidster aan de slag. Dit gebeurt op verzoek van de ouders. Door de kleinschalige opzet van onze BSO in Velddriel (maximaal 10 kinderen) en de grotere opzet in Kerkdriel kunt u bij ’t Veldmuisje zelf aangeven welke vorm van opvang uw voorkeur heeft. Wij bekijken graag samen met u de mogelijkheden.

Net zoals op het kinderdagverblijf werken wij ook op de BSO met een duidelijke visie op de ontwikkeling van kinderen. Individuele aandacht, het gevoel van eigenwaarde voeden en het stimuleren van interactie, zijn voorbeelden hiervan. Lees hier meer over onze visie.
 
Het pedagogisch beleidsplan ligt ter inzage bij de hoofdingang. Hier ligt onze kwaliteitsmap, waarin u het te voeren beleid terug kunt vinden met betrekking tot veiligheid en gezondheid.

Meer weten over onze openingstijden en tarieven? Klik dan hier. Wilt u direct inschrijven? Klik dan hier.