Beweegspecialist Marije

terug naar overzicht Marije is beweegspecialist bij Kinderopvang ‘t Veldmuisje 
Sinds december 2023 werkt Marije met veel plezier als beweegspecialist bij ‘t Veldmuisje. Ze is zelf ook altijd bezig en vindt het fantastisch om samen met de kinderen te sporten en bewegen.  

Hoe ben je hier terechtgekomen? 
Mijn achtergrond ligt in de sport. Ik heb de opleiding Sport en Bewegen gevolgd en wist toen al dat ik iets met kinderen wilde doen. Ik werk al acht jaar als zweminstructeur, maar wilde daarnaast nog iets doen. Via via kwam ik in contact met de eigenaar van ’t Veldmuisje. De ervaring die ik tijdens mijn opleiding en stages opdeed, sluit perfect aan op mijn rol hier. 

Wat doe je precies als beweegspecialist? 
Mijn taak is simpel gezegd: zorgen dat de kinderen in beweging blijven. Drie dagen per week organiseer ik verschillende sport- en spelactiviteiten voor de kinderen op de Sport BSO. Dit varieert van basketbal en hockey tot tikspelletjes en zoekspellen. Het doel is om de kinderen actief te houden en hen tegelijkertijd plezier te laten beleven aan beweging.  

Ik ben ook betrokken bij het uitbreiden van sportactiviteiten naar andere groepen binnen de organisatie. Bijvoorbeeld door spelkaarten te maken waarmee collega’s zelf aan de slag kunnen met beweegactiviteiten. 
Daarnaast ga ik ook de andere locaties van ’t Veldmuisje af. Bewegen is een belangrijk thema binnen de organisatie. Dat begint al bij de peuters. Daar doe ik bijvoorbeeld spelletjes waarbij ze beter leren balanceren en zoveel mogelijk gekleurde ballen moeten zoeken. Die kleintjes zien mij echt als een bijzondere juf die een speciale activiteit komt doen en zijn heel enthousiast. 

Wat vind je het leukste aan je werk? 
Ik vind dit werk echt heel leuk. De kinderen zijn fantastisch. Zelf kan ik ook geen moment stilzitten en ik voetbal al mijn hele leven. Dus ik ga eigenlijk altijd mee als de kinderen de grasmat opgaan. En dat is dan je werk!  

Hier lees je meer over Sport BSO De VeldRakkers.
Kinderopvang 't Veldmuisje
Wilt u een locatie bezoeken? Wij geven u graag een vrijblijvende rondleiding